Lider LDK-a, Isa Mustafa je "pukao" zbog optužbi premijera Hashima Thaçija. On je model vladavine Thaçija nazvao diktaturom, za koga je rekao da je instalirao policijsku državu na Kosovu.

Optužbe šefa LDK-a dolaze nakon kritika premijera Hashima Thaçija o modelu vladavine u Opštini Priština kojeg je on nazvao najgorim u Evropi.

Nakon sastanka predsjedništva LDK sa predsjednicima ispostava ove partije, gradonačelnik Prištine i šef LDK-a je rekao da šef Vlade ne zna kako se vlada u zemljama Evrope. Mustafa je takođe uputio kritike i na pitanje sjevera Zemlje, izjavivši da Vlada nije ništa učinila za sjever i da je cijelo ovo pitanje prepustila u ruke KFOR-u.

Mustafa je spomenuo i sljedeću godinu kada je moguće da padne Vlada Thaçi II.

Bez obzira na sve ove optužbe i kritike bilo je i vremena kada su ova dvojica sjeli za istim stolom, vrijeme kada je zemlja ostala bez predsjednika. A takođe i prošlog se mjeseca Mustafa sastao sa premijerom u zgradi Vlade, na sastanku na kome su kasnije medijima izjavili da su se složili o odlaganju predsjedničkih izbora za 2013. godinu.