Srbi su danas na barikadi u Zupču, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Ribariće, zaustavili kolonu u kojoj su, pored Kfora, bili i pripadnici Eulexa.


Oni su preprečili u Zupču obje saobraćajne trake u trenutku kada su vidjeli da se u koloni Kforaa nalaze i vozila Eulexa.

Iako su rekli da ne žele da ograničavaju slobodu kretanja Kforu i da međunarodne vojne snage mogu da prođu, kompletna kolona se vratila ka južnoj  Mitrovici.

Kada se kolona pojavila u Zupču, začule su sirene za uzbunu u Zubinom Potoku, nakon čega se okupio veći broj građana na barikadi, na kojoj danonoćno dežura određen broj ljudi.

Pošto se kolona od desetak vozila vratila u pravcu južnog dijela Mitrovice, Srbi su ponovo otvorili jednu saobraćajnu traku u Zupču, kojom neometano mogu proći, kako naglašavaju, svi osim Eulexa.

Dva sata kasnije, kolona vozila Kfora ponovo se pojavila, ali bez pripadnika Eulexa i neometano je prošla kraj barikade u Zupču.

Oko 30 građana iz Bačke Palanke, Novog Sada i Vrbasa stiglo je danas u Jagnjenicu da pruži podršku građanima koji dežuraju u ovom mjestu na teritoriji opštine Zubin Potok.