Demokratski savez Kosova optužio je Vladu Kosova da je kroz razgovore na kraju pomogla Srbiji na njenom putu dobijanja članstva za Evropsku uniju. Kada je riječ o posljednjem postignutom sporazumu LDK ocijenjuje da je nejasan i neodređen.

“Vlada je od samog počeka razgovora sa Srbijom štetila interesima Kosova. LDK-a je, od samog početka govorio da su to razgovori Srbije i da se vode zbog  njenih interesa”, kaže se u reagovanju LDK-a.

“Poslednji sporazum o integrisanom upravljanju granicama je nejasan i neodređen. Izjave strana u razgovorima su kontradiktorne, kao što je i sam sadržaj teksta na planu terminologije i njegova primjena. Kao takvi, oni ne samo što pomažu Srbiji radi postizanja svojih ciljeva već i ne garantuju ništa od onoga što se odnosi na integrisano upravljanje granicama prema načelima Evropske unije, zato što ta načela važe za države koje su se međusobno priznale i dogovorile široku saradnju. Prema ovoj partiji ne isticanje granica Kosova kao državne granice jeste antiustavan čin, protivzakonit i šteti interesima Kosova. Demokratski savez Kosova zahtjeva od Vlade  potpunu transparentnost za ovaj i druge sporazume. LDK-a zahtjeva od Vlade da o ovome informiše Skupštinu, jer je na to obavezuje i rezolucija i da odustane od nejasnih izjava. Pitanje ovakve prirode je pitanje Kosova, njegovih građana, a ne kao pitanje jedne vlade”, navodi se u saopštenju LDK-a.