Polni uslov je ispunjen. Bukurije Gjonbalaj ide u Rim, Vjosa Dobruna u Latinsku Ameriku dok Mimoza Rexhepi u Ljubljani, piše list "Zëri".

U institucijama Kosova svaki sa neke liste, tako je i u Ministarstvu inostranih poslova. Mnoštvo imena je evidentno i u slučaju imenovanja novih imena. Konačna lista novih ambasadora odobrena od strane MIP-a razlikuje se od one koju smo juče dali, ali koja je dobijena od zvaničnika MIP-a.

Novo ime je Bukurije Gjonbalaj, koja će biti ambasador u Rimu. Gjonbalaj je trenutno direktorka za odnose sa javnošću u Radio televiziji Kosova. Vjosa Dobruna, aktivistica iz civilnog sektora a bila je član Borda Direktora RTK-a, biće poslata u Latinsku Ameriku. Dok će Mimoza Rexhepi svoju dužnost ambasadora obavljati u Sloveniji.

Ženska ambasadorska trojka će se priključiti onoj muškoj koja će službovati kao ambasadori. Polni uslov predstavljanja je ispunjen od strane MIP-a, onako kako je bilo traženo od strane žena predstavnica u parlamentu. Ranije MIP je odlučilo da za ambasador u Briselu predloži Ahmeta Shalu, u Washingtonu Akan Ismailija, u Tirani Sulejmana Selimija, Ylbear Hysu u SKoplju, Skendear Xhakaliua u Berlinu i Shpend Kallabu u Sofiji.

Novi ambasadori prij nego li sprema svoje prtljage za svoje prestižne destinacije, trebalo bi da od strane predsjednice biti usvojeno kao i od strane države u kojoj odlazi, kriterijum koji svakome od predloženih je možda najbitniji, ali koji se ne može izbjeći.