Pregovori ilegalnih predsjednika opština sa sjevera Kosova i KFOR-a nisu se završili dogovorom. Prema saznanjima beogradskog “Blica” KFOR-u je najavljeno da će u sva tri pravca od njihovog trenutnog položaja na barikadi u Jagnjenici biti nasuta zemlja, a time se i vojnici naći u potpunoj blokadi. Na ovo upozorenje, u KFOR-u je odgovoreno da će vojnici u tom slučaju pucati na građane.

Kako za “Blic” kažu srpski izvori sa sjevera, dva kamiona puna zemlje su već spremna i trenutno se čeka da na barikadu u Jagnjenici dođe još jedan kamion napunjen zemljom.

Okupljeni građani kažu za "Blic" da je to način da se KFOR-u pokaže da neće moći da iskoristi svoj trenutni položaj zauzimanjem barikade u Jagnjenici i da nasilje nije rješenje za spor već samo pregovori.

Trenutna situacija je napeta: KFOR se vrlo lako može naći u potpunom obruču, ali i da  s druge strane upotrebi oružje prema Srbima.

Prema saznanjima “Blica”, građani su istovremeno otpočeli i pripremu za izgradnju novog alternativnog puta, a veliko je pitanje je da li će KFOR uopšte moći da koristi dosadašnji pravac prema albanskom selu Čabra.