Policajci koji su trebali da obezbjeđuju tijelo zadavljenog Bogosava Jovanovića (74) otišli da se "odmore". Za to vrijeme je neko odnio pokojnog 150 metara dalje.

Mještani sela Davidovac kod Kladova u Srbiji dva puta su organizovali potragu za svojim susjedom Bogosavom Jovanovićem (74), koji je prvo ubijen, a zatim mrtav ukraden policiji ispred nosa. Nezapamćena dešavanja počela su u utorak oko 16 sati, kad se Bogosav, koji je čuvao koze, nije vratio kući.

"Već je pao mrak, a njega nigdje nije bilo. Krenuli smo da ga tražimo. Neke kamiondžije su mi rekle da su ga vidjele oko 15.30 sati u blizini. Poslije nekog vremena naišli smo na njegove koze, ali od njega nije bilo ni traga ni glasa", kaže Bogosav B. Jovanović, sin ubijenog starca.

Pošto nisu našli tijelo, mještani su zvali policiju da prijave nestanak, ali rečeno im je da policija nema ljudi i tehnike i da će morati sami da se organizuju. To su i učinili i oko 23.30 sati, kad su već bili premoreni i promrzli, začuli su lavež psa, piše Kurir.

"Krenuli smo odmah ka tom mjestu. Ja sam prvi vidio maskirne pantalone i plavi kombinezon koji je nosio Bogosav. Na glavi mu je bila plastična kesa, a ispod se naziralo krvavo lice. Najvjerovatnije je na smrt prebijen, pa zadavljen", priča Dejan Cvetković, koji je našao tijelo.

Ubrzo su došli policajci, Hitna pomoć i istražni sudija. Uviđaj je prekinut zbog mraka. Na mjestu zločina ostala je patrola policije, čiji je zadatak bio da čuva nesretnog Bogosava.

"Ujutru su kod mene došla dva inspektora. Rekli su mi: „Imamo nešto da vam kažemo“. Mislio sam da su otkrili ko mi je ubio oca, a oni su rekli da mi je otac opet nestao. I opet smo pošli da ga tražimo. Našli smo ga na 150 metara od mjesta gdje je prvi put ležao. Bio je pokriven granjem", jada se Bogosav.