Sedma runda dijaloga sa Srbijom, tek da se zna, koštala je ionako siromašan budžet Kosova oko devet hiljada eura, ne uključujući troškove putovanja i ostalog.

Ovo se desilo zbog toga što je kosovska delegacija imala 13 članova. Osim ekspertskog tima, zamjenica premijera je sa sobom povela i pet članova svojeg kabineta.

RTK je izvjestila na na osnovu administrativnog uputstva Vlade za službena putovanja, u ovom slučaju za Belgiju, svaki zvaničnik je dobio po 227 euro dnevnice, bez troškova putovanja.

Kosovska delegacija sastavljena od 13 članova puta 227 eura dnevnice čini iznos od 2,951 eura, i pomnoženo sa njihova tri dana koštalo je budžet Kosova "svega" 8,853 eura.

“Naravno, osim ovih dnevnica, na osnovu administrativnog uputstva izdatog 2009. godine, visokim zvaničnicima se garantuju i kreditne kartice. RTK je nezvanično saznala da suma koja se može koristiti od strane visokih znavičnika iznosi i do 10 hiljada eura, a do iznosa od pet hiljada eura može ići propratno osoblje", prenosi RTK.

Imena pet političkih savjetnika Edite Tahiri:

Dren Zeka - glavni politički savjetnik Edite Tahiri;

Arjeta Rexhaj – politički savjetnik;

Gazmir Raci – politički savjetnik;

Elona Cecelia – politički savjetnik;

Visar Xani – politički savjetnik;