Drugi dan najnovije runde dijaloga Prištine i Beograda o tehničkim pitanjima završen je bez novih dogovora. Iako je došlo do približavanja stavova dveju strana kada je riječ o regionalnom predstavljanju Prištine, još uvijek nemamo dogovor, izjavio je šef beogradskog pregovaračkog tima Borko Stefanović i dodao da se nada da će taj dogovor biti postignut tokom sljedeće runde dijaloga, naredne nedjelje.

Stefanović je rekao da, i pored svega, ova runda dijaloga može da se ocijeni pozitivnom zbog juče postignutog dogovora o diplomama, ali i zbog toga što su obje strane imale priliku da iznesu stavove o svim važnim pitanjima.

Šefica kosovskog pregovaračkog tima Edita Tahiri potvrdila je da je došlo do približavanja stavova vezanih za regionalno predstavljanje, ali je napomenula da između Prištine i Beograda još uvijek postoje "duboke konceptualne razlike".

Ona je rekla da je razočarana što, osim diploma, nije postignut dogovor i o ostalim spornim pitanjima, poput prelaza, struje i telefona, i optužila je Beograd da ne ispunjava dosad postignute dogovore.

"Bojim se da ne uđemo u situaciju da samo proizvodimo papire, ali se ništa ne sprovodi", kazala je ona.