Predsjednik Liberalno demokratske partije Srbije (LDP) , Čedomir Jovanović izjavio je da vlast namjerava da sa Srbima na sjeveru Kosova uradi ono što je Slobodan Milošević uradio sa Srbima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

"Srbi sa sjevera Kosova su danas više u pravu nego u julu kada ih je vlast izvela na barikade, pružila im podršku, da bi danas, suočena sa činjenicom da gubi pravo da sjedi na dvije stolice, odlučila da zbog značaja ’evropske’ (stolice) sa Srbima na sjeveru uradi ono što je Milošević uradio sa Srbima u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini", rekao je Jovanović.

Jovanović je odbacio kritike da je proglas "Preokret" izdaja i naveo da su uredbe predsjednika Srbije Borisa Tadića koje Tadićevi ministri ne žele da potpišu na sjednicama Vlade, nego ih potpisuju državni sekretari, mnogo više od onoga što je Tadić kritikovao kao nacionalnu izdaju u proglasu "Preokret".

"A kako se zove uredba ispod stola u kojoj se kaže da je za sporove na Kosovu nadliježan Vrhovni sud Kosova?

A kako se zove uredba u kojoj se kaže uspostavlja se integrisani granični prelaz koji institucije sa Kosova smatraju granicom a mi smatramo administrativnom linijom? Hoće nam biti lakše poslije toga? Institucije Kosova to smatraju svojom zastavom, a mi to smatramo krpom. One smatraju graničnim kamenom, a mi kamenom za kupus", rekao je Jovanović.