Šef pregovaračkog tima u dijalogu sa Kosovom Borislav Stefanović izgleda da je izgubio strpljenje sa vođama paralelnih četiri opština na sjeveru. On je poručio je takozvanim predsjednicima četiri opštine sa sjevera Kosova da nemaju mogućnost veta na odluke Vlade Srbije.

Stefanović na poručio predstavnicima sa sjevera da nisu oni ti koji će odlučivati šta će Beograd raditi u dijalogu sa Kosovom.

Stefanović na sjednici skupštinskog odbora za Kosovo poručio predstavnicima sa sejvera da nisu odvojeni politički entitet unutar države i naglasio da će svi dogovori postignuti u Briselu biti sprovedeni.

Stav predsjednika opština je da neće podržati sporazume postignute u Briselu, na šta im ije Stefanović  rekao da oni ne predstavljaju sve Srbe na Kosovu.

"Nije tačno da predsednici opština predstavljaju sve te građane. Ne postoji odvojeni politički entitet unutar države. Ne postoji veto predsjednika opština niti njihova platforma. Postoji obrnuto - Vlada Srbije, budžet i zakoni", poručio je Stefanović.

On ih je čak podsjetio da u Vladi Srbije nema nesporazuma o implementaciji sporazuma sa Kosovom, i oni će se kao takvi sprovesti u praksi.