Pripadnici saobraćajne policije odlučni su da se na novootvorenom autoputu od Vrbnice do Suve Reke mora poštovati saobraćajna signalizacija. Zbog nepoštovanja već su sudu za prekršaje poslali 104 vozača. Sa po dvije patrole u oba smjera 24 sata dnevno patroliraju novootvorenom dionicom autoputa. Većih problema nije bilo, osim što mnogi vozači ne poštuju saobraćajne znake i najčešće voze brže nego što je dozvoljeno.

“Na sreću nismo imali incidenta sa posljedicama po vozače, bila su po dva incidenta sa malom materijalnom štetom koja su se desila unutar  i na izlazu sa autoputa. Pripadnici saobraćajne policije do sada su izrekli 104 kazne zbog prekoračenja dozvoljene brzine i 15 iz drugih razloga kao što je neposjedovanje saobraćajne dozvole ili parkiranje na autoputu na primjer“, izjavio je na press konferenciji komandant regionalne saobraćajne policije u Prizrenu Lulzim Shala, dodavši da “sve ostalo teče predviđenim tokom i da većina učesnika u saobraćaju poštuje signalizaciju“.

Dozvoljena brzinana na autoputu,  koji je zatvorenog tipa,  je 120 kilometara na sat i može se dakle izlaziti i ulaziti samo na oderđenim mjestima.

“Poznato je da je na autoputu i znacima zabranjeno kretanje pešaka, biciklista ili motociklista koji ne mogu da razviju brzinu od najmanje 40 kilometara na čas. Sa autoputa se ne moze izići gdje se kome prohte, osim u hitnim slučajevima. Poručujem vozačima da u obostranom interesu koriste saobraćajnu signalizaciju u suprotnom biće sankcionisani od strane naših patrolama zbog nepoštovanja zakona o saobraćaju“, istakao je kapetan Shala.