Promjena političkog diskursa prema Kosovu mogla bi koštati života lidera Srpskog pokreta obnove u Srbiji, Vuka Draškovića. Potpredsjednik Srpskog pokreta obnove Aleksandar Jugović izjavio je juče da je iz organizacije „Crna ruka“ iz Australije u centralu Srpskog pokreta obnove (SPO) stiglo pismo kojim se Vuk Drašković „osuđuje na smrt“ zbog, kako je navedeno, politike koju vodi prema Kosovu.
U pismu organizacije koja sebe naziva „Crna ruka - Apis“, koje je SPO dostavio beogradskom listu "Danas", navodi se da se bivši ministar spoljnih poslova „Drašković osuđuje na smrt kao amerčki doušnik, petokolonaš, srpski otpadnik i prodavac magle srpskom narodu“. Draškoviću se, između ostalog, stavljaju na teret lažne optužbe protiv Srba na sjeveru Kosova da su izazvali incidente na Jarinju, potpisivanje ugovora sa NATO o nesmetanom prolasku trupa Alijanse kroz Srbiju i još mnogo toga. Od njega se traži da se u roku od tri mjeseca preko štampe javno izvini i da najkasnije za pola godine podnese ostavku na mjesto predsjednika SPO „zbog nesposobnosti i manipulcioje srpskim narodom“.

Drašković ocjenjuje da su ove prijetnje „dodatna potrvrda da se Srbija vraća u tragične devedesete godine“. On podsjeća da su u posljednjoj deceniji prošlog vijeka zbog njegove politike ubijani ljudi oko njega, kao i da je više puta pokušano njegovo ubistvo.