Poslanik u Skupštini Kosova iz Demokratskog saveza Kosova Lutfi Haziri zalaže se da se pitanje granica Kosova riješi na osnovu granica koje su važile do 1956.

Haziri je učestvujući u emisiji KTV "Interaktiv", rekao da opštine Preševo i Bujanovac u celini i ruralni dio opštine Medveđa treba da pripadnu Kosovu, dok bi opština Leposavić trebalo da pripadne Srbiji, izuzimajući sela u toj opštini koja su naseljena Albancima.

Prema njegovim riječima, Preševska dolina ili, kako je rekao Istočno Kosovo, koje obuhvata planine Karadak i Golak, treba da bude dio Kosova.

Granica na Ibru, u Mitrovici, jedino je postojala u vrijeme fašističke okupacije Kosova, i nikada prije ni poslije toga, kazao je Haziri.

On je ocjenio da umjesto razgovora o eventualnoj podjeli sjevera Kosova, treba započeti razgovore o mijenjanju sadašnjih granica i utvrđivanju teritorije Kosova prema granicama iz 1956. godine.

Haziri je rekao da će se na taj način rješiti problem u odnosima Kosova i Srbije i time doprinjeti priznanju Kosova od strane Srbije.