Takozvani ministar za Kosovo u Vladi Srbije, Goran Bogdanović ima mnogo želje da komantariše o drugima, ali one koje spominje u većini slučajeva ne pominje poimence. Ime Lutfi Hazirija mu je izašlo iz usta onog dana kada je list "Zëri" bio u kancelariji Gorana Bogdanovića u Beogradu, radi intervjua.

Ime bivšeg kosovskog ministra, člana Demokratske stranke Kosova (LDK), Bogdanović spominje kao čovjeka "koji je sjedio na ovom kauču gdje sjedite i vi novinari lista 'Zëri'".

Prema riječima Bogdanovića, koji je također nekad bio dio vlade Kosova, posljednji put kada ga je Haziri posjetio bilo je prije dvije i pol godine.

 "Ja i Lutfi Haziri imam nešto zajedničko. Govorim o jednom asistentu koji je nekad radio u Skupštini opštine Gnjilane dok je on bio gradonačelnik, a dok sada isti (sa srpskim državljanstvom), radi u mom Ministarstvu", kazao je, smijući se, Bogdanović.

Njegovo priajteljstvo sa Lutf Hazirijem nije jedino kojeg se Bogdanović sjeća, iako sada radi u Beogradu a ne u Prištini. On je nekoliko puta spomenuo i ime bivšeg ministra obrazovanja, Rexhepa Osmanija...