U zadnjih nekoliko dana su objavljene klevete protiv web magazina Bošnjaci.Net i laži o glavnom uredniku Esadu Krciću, koji su trn u oku fašističko-nacističkim i terorističkim organizacijama i pojedincima koji i nakon genocida nad Bošnjacima paradiraju Bosnom i Hercegovinom i Sandžakom.

U vezi toga radakcija Bošnjaci.net se oglasila saopštenjem u kome stoji:

Web magazin Bošnjaci.net  je glasilo o povijesti zločina na području bivše Jugoslavije koji su, u naše doba, kulminirali u još jednom genocidu Bosne i Hercegovine općenito, a pogotovo njenih građana muslimanske vjere. Kako u prijašnjih deset genocida počinjenih od strane srpsko-crnogorskih ekstremista i terorista, tako se i tijekom ovog najzadnjeg (1992-1995) nije pravila razlika između škola Islama nego se je sve građane muslimanske vjere nastojalo istrijebiti ili barem protjerati s njihovih drevnih ognjišta i iz njihove povijesne domovine.

Naš web magazin krasi nacionalna i vjerska različitost, zato s pravom tvrdimo da Glavni urednik i redakcijski kolegij nisu "islamisti" nego pripadnici raznih vjera koji se bave pronalaženjem i bilježenjem istine povijesti zločina u nastojanju postizanja pravde tako da se ti, a niti drugi, zločini ne ponove.

U ime redakcije Bošnjaci.Net:

Željko Milićević
Sonja Radošević
Albinot Maloku
Ibrahim Čikić
Afan Pašalić