Glasnogovornik Policije Kosova Besim Hoti kaže da su poslije pucnjave u Mitrovici uzete izjave 7 svjedoka. Sinoć je ubijen jedan, a ranjena dvojica Srba.

Hoti je precizirao da je policija uzela izjave šest Albanaca i jednog Srbina u svojstvu svjedoka koji nisu osumnjičeni za ubistvo, odnosno pokušaj ubistva Srba u naselju Brđani u sjevernom dijelu Mitrovice.

Policija je, dodao je glasnogovornik, pronašla određeni dokazni materijal na licu mjesta poput čaura i nastavlja da intezivno istražuje slučaj.

Eulex tesno sarađuje sa kosovskom policijom u istrazi incidenta u vezi sa pucnjavom koja se dogodila prošle noći u kojoj je Savo Mojsić (28) preminuo od posljedica ranjavanja a još tri osobe povređene među kojima dve iz vatrenog oružja.

Iz Eulexa je saopšteno da su istražitelji te međunarodne misije prošle noći bili na mjestu zločina i u saradnji sa kosovskom policijom počeli sa ispitivanjem svjedoka.

Zajednička istraga kosovske policije i Eulexa nastavljena je sakupljanjem forenzičkih dokaza i uzimanjem izjava svjedoka.