Regionalni portparol Policije Kosova Besim Hoti izjavio da je poslije pucnjave u Mitrovici u kojoj je ubijen jedan a ranjena dvojica Srba policija tokom noći pretresla šest kuća u naselju Brđani u potrazi za osumnjičenima i dokaznim materijalom.

Za sada nema osumnjičenih za ubistvo Sava Mosjića i za napad na ostale Srbe koji su povređeni sinoć oko 20 časova u naselju Brđani u sjevernom dijelu Mitrovice.

"Policija je tokom noći uzela izjave od trojice Albanaca koji nisu osumnjičeni za ubistvo, već su ispitani u svojstvu svjedoka. Nastavićemo sa istragom,"- rekao je Hoti.

Mojsić će biti sahranjen danas u 13h na groblju u Rudaru kod Zvečana.

Kako prenose srbijanski mediji ljekari Zdravstvenog centra u Mitrovici saopštili su jutros da zbog prirode i težine povreda nisu uspjeli da spasu život Mojsiću koji je podlegao povredama zadobijenim u pucnjavi u sjevernom dijelu Mitrovice.

Hoti je ranije izjavio da se incident dogodio oko 19.50 sati, kada je došlo do svađe između Srba i Albanaca, prilikom koje je u jednom trenutku upotrebljeno vatreno oružje, ali ga, međutim, nisu koristili učesnici svađe, već neko sa strane.

On je rekao da je motiv za svađu za sada nepoznat.