Ministarstvo Infrastrukture je potvrdilo da će se korišćenje autoputa Vrbnica-Merdare plaćati, ali taksa neće biti plaćana za prva 38 kilometra, koji će biti pušteni za saobraćaj ove sedmice. Savjetnik Lah Nitaj rekao je da će naplaćivanje korišćenja autoputa biti u narednim fazama izgradnje, koje se trebaju početi raditi sljedeće godine.

Kosovski dio nacionalnog puta biće naplaćivan. Ali aplikacije takse, za koju se još nezna kolika će biti, biće nakon završetka narednih faza izgradnje.

Dužnosnici Ministarstva infrastrukture su potvrdili da za prva 38 kilometra autoputa Vrbnica-Merdare, koji će biti pušten u saobraćaj ove sedmice, Kosovari će moći saobraćati bez naplate bilo kakve takse. Dok kada se budu završile naredne faze počeće sa naplaćivanjem taksi.

“Mi kao ministarstvo smo odlučili da u prvoj fazi, prvih 38 kilometra ne bude tražena nikakva taksa. Naplaćivanje takse će biti u narednim fazama..."

Što se tiče cijene koštanja saobraćaja autoputem, savjetnik ministra Fehmi Mujote Lah Nitaj nije dao nijednu precizniju cifru, ali je rekao da su stručnjaci koje je angažiralo Ministarstvo proučavaju najbolje modele u regionu pa i šire", piše Express.

Prema njegovim riječima stav Vlade je da se građani ne preopterećuju sa neprihvatljivim taksama.