Predsjednik Demokratskog saveza Kosova (LDK) Isa Mustafa izjavio da uprkos mogućoj ponudi neće prihvatiti koaliciju sa Demokratskom partijom Kosova (PDK) Hashima Thaçija.

Mustafa je u intervjuu za dnevnik Zëri rekao da bi eventualna koalicija velikih partija bila opasna za demokratiju na Kosovu, kao i da je za njega prihvatljivija koalicija sa Alijansom za budućnost Kosova.

Lider najveće opozicione partije ne podržva praksu "Samoopredjelenja" za prevrtanje kamiona na barikadama koje drže Srbi, ali istovremeno ne isključuje mogučnost stvaranja jednog opozicionog bloka za zajedničko djelovanje u nacionalnom interesu.

Navodeći da još uvijek nisu razmišljali ko bi mogao biti kandidat LDK za predsjednika Kosova Mustafa nije isključio mogućnost da njegova partija podrži nekog kandidata iz akademskog svijeta.

Mustafa je kazao da ne krije ambicije da na sljedećim izborima "pobjedi" premijera Thaçija i dodao da na primeru Demokratske partije SAD uči o načinu vođenja kampanje, kako bi njihovu praksu koristio na Kosovu.