Premijer Republike Kosova Hashim Thaçi danas je dočekao jednu delegaciju predvođenu izvjestiocem za Kosovo Komiteta za politička pitanja Saveta Evrope Bjorn von Sydowom. On je svog gosta upoznao sa radom oko reforma koje Vlada Republike Kosova preduzima u procesu evropskih integracija, kao i o tome da je održivi ekonomski razvoj sjevernog Kosova prioritet Vlade.

“Prioritet vlade je dobrobit svih građana u tom dijelu Kosova. Vlada nije u sukobu sa svojim građanima na sjeveru, već sa kriminalcima koji tamošnju populaciju drže kao taoce”, kazao je Thaçi.

Bjorn von Sydow je kazao da se nada da će se Srbi sa sjevera integrisati u kosovsko društvo kao što su to učinili Srbi iz drugih dijelova Kosova.

Kako je saopšteno iz Vlade Kosova, Thaçi i von Sydowa razgovarali su o tehničkom dijalogu između Kosova i Srbije. Thaçi je kazao da je Kosovo posvećeno nastavku dijaloga, uprkos činjenici da je “Srbija destruktivna u pogledu primjene postignutih sporazuma”.

Bjorn von Sydow, koji će u poseti Kosovu boraviti do 4. novembra, juče je u Mitrovici razgovaro sa takozvanim predsjednicima četiri opštine na sjeveru Kosova.

Thaçi: S’është konflikt me qytetarët, por me strukturat ilegale në veri