Ratomir Božović, Srbin sa sjevera Kosova, koji je završio na Interpolovoj potjernici i koji se sumnjiči za ubistvo na Brnjaku pripadnika specijalne jedinice Policije Kosova - ROSU, Envera Zymberija, negira da je bio umješan u njegovo ubistvo, a da je zbog toga što mu je familija na meti morao da se skloni sa Kosova.

"Nemam nikakve veze sa Zymberijevom smrću, ali moram da se sklonim jer je zbog mene i moja porodica na meti. Počela je ponovo sezona lova na Srbe, a ja treba da budem jedan od trofeja", rekao je Božović za srbijanske Novosti, a prenosi Koha Ditore.

On nije osporavao da je pozivao Srbe na barikade i da se nalazio u koloni vozila iz Zubinog Potoka koja je išla u Zupče kada je ubijen Zumberi, ali je naglasio da se susret s vozilima kosovskih specijalaca ROSU odigrao drugačije od onoga što je predstavljeno u javnosti:

Na zahtjev misije Ujedinjenih nacija na Kosovu, Božović i drugih pet Srba, Dušan Jovanović, Radomir Kasalović, Radovan Radić, Milovan Vlašković i Slobodan Vučinić, traže se od strane Interpola zbog ubistva policajca Envera Zymberija.

Božović nije negirao fakat da je organizirao Srbe na barikadama, ali je rekao da susret sa vozilima specijalne jedinice ROSU je bio sasvim drugačiji od onoga kako je opisan i serviran javnosti.

Enver Zymberi, iz Dubrovca opština Vučitrn je ubijen 25. jula u sukobu sa grupom naoružanih Srba na sjeveru Kosova tokom operacije na uspostavljanju kontrole na graničnim prelazima sa Srbijom.