Rođenjem djevojčice Danice May Camacho na Filipinima Zemlja od danas službeno ima sedam milijardi stanovnika. Roditeljima curice, majci Camilli i ocu Floranteu, rođenje njihovog djeteta čestitalo je osoblje bolnice u Manili, a ubrzo nakon što je došla na svijet u bolincu su došli brojni novinari.

Danica se rodila dvije minute prije ponoći u nedjelju, a težila je 2,4 kilograma.

- Prekrasna je. Ne mogu vjerovati da se zahvaljujući njoj broj stanovnika na Zemlji zaokružio na sedam milijardi - kazala je njena majka. Dodaje kako joj je to drugo dijete.

Predstavnici UN-a su roditeljima curice poklonili malu tortu i uvjerenje o sedam milijarditom čovjeku na svijetu, javlja Daily Mail.

Rođenjem Lorizze Mea Guevarrae 1999. godine na Zemlji je službeno bilo šest milijardi ljudi. Djevojčica danas ima 12 godina te ide u šesti razred osnovne škole. Kazala je kako joj je drago zbog Danice te se nada da će i ona izrasti u zdravu djevojku, prenose hrvatski meidji.

Kina je i dalje najmnogoljudnija zemlja na svijetu sa 1,35 milijardi ljudi, a nakon nje slijedi Indija sa 1,24 milijardi stanovnika.