Šef srbijanskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović izjavio je da su rješenja za prelaze Jarinje i Brnjak na pomolu, ali da ona neće biti idealna.

Stefanović je dodao da rješenja neće u potpunosti odgovarati srpskim potrebama i ciljevima.

On je istakao da se o sudbini prelaza osim s evropskim posrednikom Robertom Cooperom razgovara i sa predstavnicima Umnika, ali i sa "prijateljima iz Pekinga i Moskve".

Stefanović je naveo da će razgovori biti završeni vrlo brzo i da vjeruje da će oni biti prihvatljivi za Srbiju i primjenjivi na terenu, prenosi novosadski "Dnevnik".

"Rješenje koje se postigne kroz razgovor koji vodimo sa međunarodnom zajednicom omogućiće brz nastavak dijaloga sa Prištinom i rješavanje spornih pitanja poput telekomunikacija, električne energije ..., ali i stvoriti situaciju na severu Kosova koja je normalna i koja omogućava ljudima da ostanu u svojim domovima", rekao je Stefanović.

On je, međutim, upozorio da rješenje neće biti idealno i dodao da je to je suština međunarodnog trenutka u kome se nalazimo.

"Sva dobra rješenja za poziciju države Srbije bila su moguća do 9. juna 1999. godine. Posle toga mi se krećemo u domenu onoga što možemo, a ne što hoćemo", rekao je Stefanović.