Vojnici KFOR-a rano jutros uklonili su barikade koju su Srbi držali na ulazu na granični prelaz Brnjak iz pravca Ribarića.

Akcija je, izvedena nešto poslije tri sata, a vojnici KFOR-a su tom prilikom uklonili nekoliko kamiona.

Jedan kamion je gurnut u provaliju prema jezeru Gazivode, drugi odvučen na sam prelaz Brnjak koji je i dalje zatvoren, a koji kontrolišu vojnici, dok je treći kamion pomeren u stranu.

Kako prenose mediji, Srbi, koji su se tu rano jutros zatekli, akcija je bila munjevita, i u njoj je učestvovao veliki broj vojnika KFOR-a. Vojnici su, prema njihovim riječima, sa oklopnim transporterom pomerili teretna vozila sa puta od kojih je jedan odguran u provaliju.

KFOR je prethodnih dana preuzeo sve barikade koje su spriječavale saobraćaj iz pravca Zubinog Potoka, a sada je uklonio i posljednju prepreku iz pravca Srbije.

Saobraćaj se, kao i prethodnih dana, odvija alternativnim putem iznad prelaza Brnjak, na kojem kontrolu saobraćaja vrše vojnici njemačkog i francuskog kontingenta.

Na putu iz pravca Ribarića odakle su uklonjeni kamioni vojnici KFOR-a su postavili svoju prepreku od bodljikave žice.

KFOR je sinoć sa lokalnom policijom iz Zubinog Potoka imao zajedničku patrolu u ovoj opštini na sjeveru Kosova.

Mješovita vojno-policijska patrola obišla je područje Zupče-Gazivode-Dren i vratila se nazad. U zajedničkoj patroli, pored jednog automobila lokalne policije, bila su i četiri vozila KFOR-a. Obilazak terena trajao je više od dva sata i završen je nešto poslije 19 sati.