Bolje luksuzna vozila, nego kapitalne investicije. Ovako su odlučila neka ministarstva Vlade Kosova, uz odobrenje premijera Kosova Hashima Thaçija, da stotine hiljade eura planiranih za početak godine za kapitalne troškove, zamjene se kupovinom vozila, prenosi Koha Ditore.

Nekoliko ministra, kao ministar kulture, omladine i sporta, Memli Krasniqi, 50 hiljada eura predviđenih za očuvanje kulturne baštine, u sklopu projekta "Kutlurni turizam Kosova", odlučeno je da se preusmjere na kupovinu automobila.

Dok je ministar Inostranih poslova Enver Hoxhaj odlučio da ne kupuje tehnološku opremu u vrijednosti od 60 hiljada eura dajući prednost kupovini vozila za administraciju.

S druge strane, ekonomski stručnjaci i predstavnici civilnog sektora u zemlji veoma oštro kritikuju izvršnu vlast na Kosovu vezano za astronomske troškove, kako oni kažu, na luksuz, piše danas list "Zëri".

Prema njihovim riječima, na početku prvog mandata kao premijer, Hashim Thaçi je obećao smanjenje troškova na luksuz, zamjenjujući ih kapitalnim investicijama. Ali, ovo trošenje svjedoči suprotno toko ovog mandata vlade, kažu oni...