Požar koji se raspramsao oko 18:00 u ponedjeljak u jednoj stambenoj kući u Peći prerasla je u porodičnu tragediju, uzevši život dvoje male djece, prenosi Kosovapress.

Djeca porodice Thaçi iz Peći, sa stanom u ulici "Wesley Clark", jedna u dobi od 3 godine a druga od 5 godina, dječaci, nisu mogla biti spašena od strane timova za spašavanje, koji su izašli na mjesto događaja.

Xhevat Ibra, službenik za informiranje Policije u Peći, rekao je da nakon primanja obavijesti policija izašla na mjesto događaja.

"Neki policajci su razbili vrata kako bi spasili djecu, ali uprkos naporima policije, na žalost, djeca nisu bila spašena, jer je vatra bila prejaka", rekao je Ibra, dodajući da su uzroci požara još uvijek nepoznati policiji.

S druge strane direktor Direktorijata za zaštitu i spašavanje, Avdyl Lajçi je apelovao na radnike Kosovske energetske korporacije da završe svoj dio posla kako treba i izbjegnu požari, kao rezultat električne energije.

 "Ovo je bio jedan veoma bolan slučaj, uzroci požara još nisu poznati, naši stručnjaci vrše ekspertizu. Zbog toga koristim slučaj pošto u posljednje vrijeme imamo mnogo slučajeva, koji su prouzročeni električnom energijom, da apeliram na radnike KEK-a da budu na oprezu u obavljanju svojih dužnosti", rekao je Lajçi.

Na mjestu događaja je izašao i predsjednik opštine Peć, Ali Berisha, koji je izrazio zabrinutost zbog tragičnog događaja, i izrazio saučešće porodici za izgubljene živote svojih najmilijih