Po kiši i hladnom vremenu, u šatorima, automobilima i pored vatre Srbi sa sjevera Kosova i protekle noći bili su na barikadama i budno pratili svaki pokret vojnika KFOR-a.

Bilo je mirno a pažnja građana bila je usmerena ka Beogradu odakle su čekali vijesti poslije sastanka njihovih predstavnika sa predsjednikom Republike Srbije Borisom Tadićem. Komentarisali su izvještaje koji su sa malih ekrana stizali do njih i oni su bili gotovo istovjetni. Ostaće na barikadama koje su postavili na 18 mjesta na svim važnim putnim pravcima koji od Mitrovice vode ka prelazima Brnjak i Jarinje, sve dok se sa njih ne povuku kosovski carinici i pogranični policajci.

Juče, tokom popodneva Srbi su postavili novu barikadu u mestu Banje u blizini prelaza Brnjak i tim putem ne mogu da se kreću vozila KFOR-a i EULEX-a, dok se ostali propuštaju selektivno jednom kolovoznom trakom, prenijela je TV Most. Kolašinci su sinoć “odbranili” i barikadu u selu Jagjenica kod Zubinog Potoka kada su njemački vojnici KFOR-a pokušali da razvuku bodljikavu žicu i “zarobe” srpske kamione i autobus koje su oni postavili da bi prepriječili put koji vodi ka selu Čabra.