Bivši libijski vođa Muammer Gaddafi ubijen je danas u svom rodnom gradu Sirtu. Gaddafi je podlegao povrijedama koje je zadobio prilikom njegovog hapšenja u Sirtu, saopštio je visoki zvaničnik Nacionalnog prelaznog savjeta, prenosi Reuters. Vijest je takođe prenela i Al Jazeera, prenoseći svoj izvor iz Savjeta.

14:10 Vijest o smrti Muamera Gadafija koju je prva objavila stanica Al Jazeera još nije zvanično potvrđena, a pozivaju se na njihov izvor, takođe iz Savjeta.

Viši zvaničnik Obamine administracije rekao je da oni rade na potvrđivanju informacije o smrti libijskog vođe.

Libijska televizija ranije je objavila da su libijskog vođu Muammera Gaddafija zarobile snage nacionalnog prelaznog savjeta, prenosi Al Jazeera. Zvaničnici Nacionalnog savjeta su javili da je Gadafi ranjen u obje noge i glavu.

Vijest je objavljena neposredno nakon što su snage Saveta osvojile Sirt, Gaddafijev rodni grad.

14:00 Libijska televizija je objavila da su Maummara Gaddafija zarobile snage nacionalnog prelaznog savjeta, prenosi Al Jazeera. Niti jedna televizija nije mogla da to potvrdi.

Zvaničnici Nacionalnog savjeta su javili da je Gadafi ranjen u obje noge. Vijest je objavljena neposredno nakon što su snage Savjeta osvojile Sirt, Gadafijev rodni grad.