Beograd čvrsto stoji iza Srba na Kosovu, ali KFOR-u mora da se omogući prolazak kroz barikade, poručio je predsjednik Srbije, Boris Tadić, a prenosi beogradska štampa. Tadić je svoj stav prenio Srbima na sjeveru Kosova, potvrđeno u njegovom kabinetu.

Boris Tadić poručio je Srbima sa sjevera Kosova da je Beograd čvrsto uz njih, ali da istovremeno mora da se pronađe rješenje za prolazak KFOR-a kroz barikade.

Kako prenose beogradski mediji, Tadić je stalno u kontaktu sa takozvanim ministrom za Kosovo Goranom Bogdanovićem i šefom beogradskog pregovaračkog tima Borislavom Stefanovićem.

Tadić je preko njih dvojice poslao poruku Srbima koji danonoćno stoje u blizini prelaza Brnjak i Jarinje da se i dalje bore za svoje interese, ali isključivo mirnim putem, da je država Srbija uz njih, kako u političkom tako i u finansijskom smislu, ali da moraju da otvore prolaze KFOR-u za snabdjevanje - pišu beogradski mediji.

Tadić je prije dva dana, odgovarajući na pitanja novinara, izjavio da bi bio neodgovoran kada bi preko medija sugerisao Srbima sa sjevera Kosova šta treba da učine i podvukao da on lično ima direktnu komunikaciju sa njima i način da im uputi takvu poruku što je, kako je rekao, već i učinio.

Srbijanski dnevni list "Danas" piše da Srbi sa sjevera Kosova nisu dobili poruku Tadića.