Nakon upozorenja KFOR-a da će u utorak početi akcija uklanjanja barikada postavljenih od strane Srba na sjeveru Kosova, prema izvorima portala Kosovapress to se neće dogoditi, pošto je tokom sastanka održanom sinoć između predstavnika KFOR-a i Srba sa sjevera, dogovoreno da Srbi propuste slobodan protok KFOR-a na sjeveru zemlje, i kao znak dobre volje, KFOR je dao još jednu mogućnost Srbima da postavljene barikade skinu do nedjelje.

KFOR je obavjestio da če u utorak početi akciju ukidanja svih barikada postavljenih od strane Srba na sjeveru, a akcija je planirana da počne u 10.00 časova, gdje bi iz sela Maxhunaj trebala da pođe mašinerija KFOR-a, koja je bila namjenjena za uklanjanje barikada.

Prema ovim izvorima, tokom sastanka održanom na sjeveru Kosova, između predstavnika KFOR-a i predstavnika Srba sa sjevera, Srbi su se složili oko omogućavanja slobodnog protoka KFOR-a na sjeveru, ali ne i Policije Kosova i EULEX-a. Nakon postizanja sporazuma, u znak dobre volje, KFOR je dao Srbima mogućnot da barikade uklone do nedjelje.