Vlada Srbije je spremna da poštuje zakon i propise Kosova, barem u jednom području, onom koje se tiče telekomunikacije. Nekoliko vladinih dužnosnika su za list "Zëri" izjavili, pod uslovom anonimnosti, da je srpski pregovarački tim u dijalogu Kosovo-Srbija u Briselu već ponudio mogućnost Kosovu lakše dobivanje posebnog telefonskog koda.

Oni su ovu ponudu dali pod samo jednim uslovom, a to je da "Telekom Srbija" dobije licencu na Kosovu. Prema istim izvorima, Vlada Srbije je spremna da se ova licenca uredi prema zakonu i propisima koji važe na Kosovu.

Ti službenici idu i dalje i kažu da se država Srbija može odreći i potraživanja imovine PTK, ukoliko Kosovo prihvati da licencira srpski telekom na Kosovu. Isti izvori nisu naveli da li njihov zahtjev ima veze sa licenciranjem srpske kompanije za fiksnu telefoniju, mobilnu ili pak obje, ali su takođe naveli da ponuda kao takva je od strane kosovskih zvaničnika odbačena.

Šef srpskog pregovaračkog tima u razgovorima Kosovo-Srbija, Borko Stefanović nije htio da komentariše išta o tome, jer to, prema njegovim riječima, oštećuje sam dijalog, a još uvijek nema sporazuma o pitanju telekomunikacija.