Članovi parlamentarne grupe, na čelu sa ministrom za infrastrukturu Fehmi Mujotom, posjetili su izvođace radova autoputa Vrbnica-Merdare nedaleko od  Suve Reke.
Ministar Mujota je i ovom prilikom potvrdio nedavnu izjavu da će prvih 38 kilometara autoputa do Suve Reke zvanično biti pušteno u saobraćaj krajem oktobra. Izrazio je uvjerenje da će naredne godine ova saobraćajnica, trenutno glavna kosovska investicija, stići, kako se izrazio, sasvim blizu Prištine i da radovi napreduju po već utvrđenoj dinamici na šta je vlada jako ponosna.
 
"Do kraja oktobra radovi će biti završeno na prvih 38 kilometara i sigurno ćemo biti svjedoci ceremonije puštanja u funkciju saobraćajnice. Ja sam mogao da članovima parlamentarne komisije sve ovo da predočim što je urađeno na autoputu i projektu uopšte i u Prištini. Ali, drugo je kada se sve to vidi ovdje na licu mjesta, na terenu gdje se mogu videti svi mogući detalji. Vjerujem da će se ovakvom dinamikom nastaviti i na drugim sektorima a naredne godine stignemo blizu Prištine" - kazao je ministar Mujota.
 
Članovi parlamentarne komisije izrazili su zadovoljstvo onim što su videli i, kako su neki od njih izjavili novinarima, sada su sigurni da se u ovom slučaju "pravilno troši novac od taksi i poreza“.