KFOR je dao "ultimatum" Srbima sa sjevera Kosova da najkasnije do nedjelje samovoljno otklone sve barikade postavljene na magistralnim putevima na ovoj strani. Komandant KFOR-a generalmajor Erhard Drewes je rekao da je lokalnim Srbima data mogućnost da tokom ovog vikenda uklone barikade na putevima i dopuste slobodu kretanja, prenosi Telegrafi.

Komandant združenog regionalnog odreda Sjever, pukovnik Konrad Hansjoarg, sastao se u ime komandanta KFOR-a sa predstavnicima četiri opštine i razgovarao o uklanjanju blokada na sjeveru Kosova, navedeno je u saopštenju KFOR-a dostavljenom medijima.

"Misija KFOR-a je da osigura miran i siguran ambijent, kao i da omogući mogućnost slobode kretanja za sebe i za narod Kosova. KFOR će nastaviti sa radom, nepristrasno, u potpunom skladu sa našim mandatom datim od strane Ujedinjenih nacija", stoji u saopštenju.

Komentarišući rezultate sastanka, komndant KFOR-a, general major Erhard Drewes je rekao da je lokalnom stanovništvu data mogućnost da tokom vikenda ukloni blokadu sa puteva i dopusti slobodu kretanja.

“Drago nam je što predstavnici imaju namjeru da uklone blokade na miran način koji koristi svima“, kazao je Drewes.