Zvonko Veselinović je "sitna riba" u odnosu na Branka Miljkovića, a tim tragom krenula je beogradska Politika. Beogradski mediji naime nastavljaju da spekulišu ko je zapravo "kralj puteva" na sjeveru Kosova.

Politika podsjeća da je ministar policije Srbije, Ivica Dačić, u januaru 2010. rekao da je "polovina predsjednika fudbalskih klubova u bijeloj knjizi o organizovanom kriminalu", mnogi su spekulisali da tu spada i Branko Miljković, direktor beogradskog Fudbalskog kluba Rad.

Miljković je u kratkom odgovoru novinarima Politike rekao da nema vremena da se bavi neistinitim spekulacijama u medijima.

A ko je zapravo Branko Miljković, istraživala je Politika. Miljković rukovodi "jakim i vrlo profitabilnim poslovima" na sjeveru Kosova. Na putevima sjevera mogu se videti kamioni marke "mercedes", "Iveco", DAF, sa natpisom njegove firme: "MB Miljković komerc", tvrdi Politika.

Ta firma je neprikosnovena u gradnji puteva bilo da se radi o magistralnim, seoskim bilo o novim alternativnim koji izlaze u Srbiju ili se naslanjaju na put ka Crnoj Gori.

Miljkovića na sjeveru Kosova smatraju svojevrsnim "kraljem asfalta". Mnogi će reći da je izraziti patriota, što dokazuju njegovi kamioni na nekoliko barikada.

Miljković je rođen u Žitkovcu, u opštini Zvečan, gdje povremeno iz Beograda sa porodicom dođe u "mercedesu" E klase, a oni koji ga znaju kažu da ne ulazi u rizične poslove, tako da nije povezan ni sa jednom aferom.