Otmica biznismena u regiji Prizrena, bacila je još jednu "ljagu" na Policiju Kosova. Uhapšeni su osumnjičeni za otmicu i materijalnu dobit, njih petoro, a saznaje se da su trojica iz Policije Kosova. Novinska agencija "Ekonomisti" je prenijela da je zbog policajaca slučaj držan pod strogom tajnom.

Policija je u dvije odvojene operacije uhapsila pet osumnjičenih, među njima i tri " cuvara reda" i odredila im 48. satni pritvor.

"Tačnije dva policajca, jedan od njih sa činom narednika i jedna žena policajka. Ove informacije oko umešanosti policije u ovom slučaju držane daleko od oči javnosti", potencirao je izvor iz agencije.

Ekonomist ide dalje i spominje imena policajaca: Besim Paçarizi, Beqir Dangallaj i policajka Fatmire Rexhbeqaj, zapošljena u regionu Policije Prizren.

Prema agenciji, otmica se desila između 10. i 14. septembra. Oteta osoba je držana u kući u okolini Prizrena a otmičari su za nju tražili oko 100.000 eura u zamjenu za oslabađenje.

Sumnja se da je oteta osoba, platila traženu sumu i da je dana 14. septembra, oko ponoći, puštena na slobodu. U nastavku, 23. septembra policija je uhapsila osumnjičene.

Kao dio istražnog postupka, kao što je i receno , tokom kontrole Policija je konfiskovala dva automatske puške AK 47, 39 metaka kalibra 7,62, 43 metka kalibra 9 mm i jedan lap top, 3 mobilna telefona i ostale stvari, koje se mogu koristiti kao materijalni dokaz u postupku.