Pod uticajem protesta u Njujorku osnovan globalni pokret koji poziva čitavu planetu na demonstracije protiv ogromnog jaza između bogatih i siromašnih...

Pod uticajem protesta koji se šire cijelim svijetom, a prije svega onih na Wall Streetu u Njujorku, nedavno je na internetu pokrenuta inicijativa pod nazivom „Pokret 15. oktobar“, koja poziva građane sa svih kontinenata da tog dana iziđu na proteste. Ovaj pokret poziva obične ljude da podignu svoj glas protiv neoliberalnog kapitalizma i sve većeg jaza između bogatih i siromašnih.

Ambiciozna inicijativa „Pokret 15. oktobar“ je, kao i „Okupiraj Wall Street“, začeta na internetu i ima podršku u velikom broju zemalja. Zalaže se za bolji položaj običnih građana i ukazuje na sve veće posledice gramzivosti velikih korporacija, banaka i političara.

U isto vrijeme, protesti na Wall Streetu postaju sve masovniji. U strahu od linča, predstavnici američke finansijske elite čije su kompanije na ovoj adresi na posao dolaze - helikopterom.

Nezadovoljni građani počeli su da demonstriraju i u drugim velikim gradovima, među kojima su Boston, Čikago i Los Anđeles. U Njujorku, gdje je sve počelo, nastavljena su okupljanja uprkos hapšenju više od 700 osoba tokom vikenda. Okupljeni spavaju na otvorenom i jedu doniranu hranu.