Snažna eksplozija odjeknula pola sata iza ponoći u sjevernom dijelu Mitrovice u blizini stanice Policije Kosova. Oštećena su dva vozila marke "Audi" bez registracija i jedan "Renault Clio", kao i jedno vozilo organizacije "Jazas". Povređenih nema.

Kako je rečeno u kosovskoj policiji, eksplozivna naprava aktivirana je 30 minuta iza ponoći na parkingu ispred jedne od stambenih zgrada koja se nalazi iza policijske stanice u sjevernom dijelu Mitrovice.

Prema izvorima Kosovapress-a meta napada je bio automobil srpskog prevodioca koji radi u EULEX-u, Aleksandra Paunovića.

Slučaj je potvrdio i glasnogovornik Policije za region Mitrovice, Besim Hoti, koji je rekao da je osim oštećenja koja su se desila na nekim automobilima, polomljena su i stakla na zgradi koja se nalazi blizu mjesta na kome se desila eksplozija.

"Nema povređenih i nema osumnjičenih u ovom momentu, dok je slučaj okarakterisan kao narušavanje opšte bezbjednosti", rekao je Hoti, dodajući da je istraga u toku.

Policija je obavila uviđaj, ali se čeka specijalizovana jedinica KFOR-a koja će utvrditi vrstu eksploziva koji je korišćen, dodao je policijski izvor.

Eksplozija je probudila i uznemirila građane Mitrovice koji žive u blizini mjesta gdje se dogodio incident tokom prethodne noći.