Zbog optužbe da su zloupotrebili položaj predsjednici opštine i gradske skupštine u Prizrenu dr Ramadan Muja i Nijazi Kryeziu pojavili su se u ponedjeljak pred sudijom Okružnog suda.

Nakon izjave pred sudijom Okružnog suda u Prizrenu predsjednik Muja se nije pojavio pred predstavnicima mnogobrojnih medija i ako su ga svo vrijeme čekali. Njegov advokat Engjel Çeta izjavio je međutim da je njegov klijent nevin. Po njegovim riječima predsjednik Muja je spreman da sarađuje sa pravosudnim organima jer on, kako je naglasio, nije zloupotrebio službeni položaj za šta se i tereti.
 
Advokat Çeta vjeruje da će se predmet brzo zatvotiti jer, kako je naglasio, nema dokaza i osnove za optužbu. Ovaj bivšsi predsjednik Okružnog suda, sada advokat, tvrdi da je sve ovo u službi  politike i kompromitovanja predsjednika Muje pred slijedeće lokalne izbore.
 
”Istina je da je danas predsjednik opštine dao izjavu na poziv tužioca zbog sumnje da je počinio dva krivicna djela. Riječ je o zloupotrebi službenog položaja po važećim zakonima Kosova. Kao što je već poznato javnosti optužuje se za slučaj o placu za izgradnju skole Đulistan i nesporazum sa garđaninom Asanom Kabashijem“, kazao je Çeta izrazivši svoje uvjerenje da za to nema osnove i da će predsjednik Muja biti i zvanično oslobođen ovih optužbi.
 
Pred novinare se nije pojavio ni predsjedavajuci skupštine Nijazi Kryeziu koji se uredno odazvao na poziv suda zajedno sa još nekim opštinskim zvaničnicima.
 
Ymer Berisha, šef za informisanje prizrenske opštine, kazao je novinarima da su opštinski čelnici spremni da sarađuju sa pravosudnim organima uvijek kad je to potrebno.
 
”Opštinske institucije poštuju tužilaštvo i pravosudne organe u cjelini. Spremni smo da sarađujemo za svaki predmet i predsjednik Muja, koji se danas pojavio pred sudijom, će se uvjek odazvati pozivu pravosudnih organa“, kazao je Berisha.