Zamjenik ministra Hajredin Kuçi sastao se danas sa državnim sekretarom Austrije, Reinhold Lopatkom, koji je obećao austrijsku potporu za osnivanje Univerziteta u Prizrenu.

"Razgovarali smo o konkretnim mogućnosti ma za suradnju između naših dviju zemalja, posebno u dva područja, bilateralna suradnja između Kosova i Austrije, kao i najvjerojatnije ekonomska suradnja, kao i ostale suradnje, u pogledu investicija i investitora koji mogu doći iz Austrije, posebice na području visokog obrazovanja, gdje se postojala konstantna ulaganja ", navodi se u saopštenju nakon sastanka potpredsjednika Vlade Kuqija.

Kuqi je rekao da je dobio obećanja da će biti investicija za Univerzitet u Prizrenu od strane Austrije i osnivanje novog univerziteta.

"Takođe smo razgovarali i o mogućnostim da Austrija pomogne Kosovu u raznim međunarodnim mehanizmima, posebno unutar Europske unije oko naše europske perspektive i podršku za priznavanje od strane pet zemalja članica EU, koji nas još nisu priznale", rekao je on.

"U tom pogledu sam se zahvalio za podršku ministra vanjskih poslova i vjerujem da će između Kosova i Austrija postoji perspektiva iskrene suradnje, potpune i veoma ozbiljne", završio je Kuqi.