Pripadnici Policije Kosova (PK) uhapsili su dva muškarca srpske nacionalnosti zbog sumnje da su odgovorni za eksplozije krajem prošle godine u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, rečeno je danas u policiji.

Zamjenik direktora regionalne PK u Mitrovici Ergin Medić rekao je da su sinoć oko 22 sata uhapšeni I.N. iz sjeverne Mitrovice i J.M. iz sela Mošnica, u opštini Leposavić.

Medić je novinarima kazao da je formiran poseban istražni tim koji je sprovodio istragu o eksplozijama i da je taj tim inicirao hapšenje osumnjičenih.

"Prilikom hapšenja zaplijenjeno je 5,160 kilograma eksploziva, najverovatnije C-4, 93 detonatora, jedna automatska puška i 28 komada municije kalibra 7.62 milimetra", rekao je Medić i dodao da je uhapšenima određeno zadržavanje od 48 sati.

Krajem decembra 2009. godine u sjevernoj Mitrovici eksplozivne naprave bačene su u nekoliko navrata u multietničkim naseljima Bošnjačka mahala i Mikro naselje, a eksploziv je podmetnut i ispod vozila Ministarstva prosvete Republike Srbije.