Predsjednik vlade Kosova Hashim Thaçi izjavio je sinoć u Prištini da je "Vlada Kosova spremna da nastavi dijalog sa Beogradom o tehničkim pitanjima" i ponovio da "nema povratka na stanje od prije 25. jula".

"Nastavićemo da služimo svim građanima, da odgovorimo njihovim zahtjevima, ali uvijek uz poštovanje reda i zakona", rekao je Thaçi i dodao da je "Kosovo čvrsto opredeljeno za nastavak dijalogau Briselu".

"Naši zahtjevi su jasni, oni su evropsko rješenje. Naravno nema povratka na stanje od prije 25. jula. Nastavićemo da razgovaramo o pitanjima koja su u agendi - energija, telekomunikacije i regionalna saradnja. Vlada neće štedeti da bude blizu građana na sjeveru zemlje", kazao je Thaçi.

Prema njegovim riječima, angažovanje Vlade Kosova biće usko koordinisana sa međunarodnom zajednicom, EULEX-om, NATO-om, EU I SAD".

On je oštro osudio "upotrebu sile od strane ekstremista protiv pripadnika mirovnih snaga", navodeći da su "KFOR i EULEX u službi svih građana, a ne samo jedne nacionalne zajednice".

"Vlada će učiniti sve što je moguće da ponudi bolji život građana u svim dijelovima zemlje, uključujući i sjever", rekao je Thaçi.