Grupa Albanaca koja je radila na čišćenju rijeke Ibar je napadnuta negdje oko 11:00 časova od strane srpske maskirane bande, u Bošnjačkoj mahali, na sjeveru Mitrovice. Oni su pucali na radnike iz vatrenog oružja, koji su radili na implementaciji projekta USAID-a, prenosi Koha Ditore.

Maskirane bande su došle sa tri automobila i počele napad na njih bez ikakvog upozorenja. Radnici su nakon napada bili bačeni u reku.

Prema navodima Koha Ditore, u prepodnevnim satima danas, jedna kriminalna grupa Srba je napala i fizički maltretirala nekoliko Albanaca koji su radili na čišćenju rijeke. Oni su pucali iz automatske puške na njih, ali srećom niko nije pogođen, a kasnije su ih napali bejzbol palicama, kamenjem i pesnicama. Napadnuti su Almir (Abedin) Hatdžić (21) Bošnjak, Albert (Latif) Peci (35), Behram (Sadik) Sadiku (29), Regjë (Ramë) Avdiu (42), Hasan (Muhamet) Ademi (29) i Ilmi (Xhevat) Miftari (45) Albanci, stanovnici Mitrovice.

Svima je pružena medicinska pomoć u Zdravstvenom centru u Mitrovici, i svi su pušteni kućama osim Hasana i Behrima koji su teško ozlijeđeni i potreban je bila hirurška intervencija zbog čega su poslati u bolnici u Mitrovici. Nakon hirurške intervencije i oni su polsati kućama na kućno liječenje. Njihovi životi nisu ugroženi.

Nakon napada situacija u Bošnjačkoj mahali je pod tenzijom aizvori prenosi da ima demoliranih automobila u tom dijelu Kosova. Nakon ovog incidenta policija je izažla na teren i vrši istragu.