Dvije osmomjesečne bebe, ženskog pola, porodice Mlinaku iz Vučitrna su izgubile život, dok je petoro druge djece od1-11 godina preveženo u Kliničko bolnički centar u Prištini na daljnje liječenje, zbog sumnje trovanja hranom, izvjestila je Policija Kosova.

“Oko 08:00 ujutru (u utorak), Policija je dobila informaciju iz gradske bolnice u Vučitrnu vezano za slučaj trovanja, a potvrđena je smrt beba, blizanaca od osam mjeseci", stoji u saopštenju Policije Kosova, prenosi Koha.

Saznaje se da su neki prehrambeni proizvodi, za koje se vjeruje da su konzumirali žrtve uzeti kao dio uzoraka za daljnju analize, dok su bezivotna tijela djece poslata u Zavod za Sudsku medicinu u Prištini na obdukciju.

Uzimajući u obzir okolnosti u kojima je slučaj registriran, policija je obavijestila državnog tužioca okruga Mitrovica koji je ovlastio kosovske policijske istražitelje zajedno sa tehničarima kriminologije, forenzičke stručnjake i opštinske sanitarne inspektore, kako bi ispitali mjesto u kome se desio slučaj, u selu Maxhunaj opština Vučitrn, gdje je porodica Mlinaku zajedno sa žrtvama bila gost u ovom selu.

Policijski istražitelji iz sektora teških kaznena djela u Mitrovici, počeli su istragu radi razjašnjenja slučaja ali očekuju i službene izvještaje od strane forenzičkih stručnjaka o uzroku smrti žrtava i čekaju službena izvješća analize proizvoda hrane.