16:24 - Kosovapress prenosi da se broj Srba koji su ranjeni u sukobu sa KFOR-om popeo na 17, a da je sedmoro od njih u kritičkom stanju.

14:37 - Novi incidenti kod Jarinja, KFOR je upotrebio šok bombe, gumene metke i suzavac u pravcu Srba koji su  ih gađali kamenicama. Šestero Srba povređeno od gumenih metaka. KFOR tvrdi da je pucao u samoodbrani.

Šestero Srba teško je povređeno, a više osoba lakše u sukobima sa KFOR-om na prelazu Jarinje. Prema prvim informacijama, oko 13 časova došlo je do incidenta između vojnika KFOR-a i građana okupljenih na barikadama. Kako piše beogradksi "Blic", a prenosi Koha Ditore, jedan od ranjenih je u komi, drugi pogođen u vrat i u teškom je stanju, dok ostali uglavnom imaju povrede ekstremiteta.
 
Nakon što je jedan kamion dovezen ispred bodljikave žice kojom su pripadnici KFOR-a blokirali alternativni put ka Srbiji, građani su kamenicama gađali u pravcu KFOR-a, a pripadnici te misije uzvratili su suzavcem i gumenim mecima. 

KFOR saopštio da su u samoodbrani koristili gumene metke, prema nepotvrđenim informacijama neki od povređenih imaju prostrelne rane što ukazuje da je korišćena bojeva municija, prenose srbijanski mediji.

Kada su se začuli rafali građani su se uznemirili, došlo je do panike i većina se razbježala. Kada se situacija smirila oko stotinu građana vratilo se u blizinu prelaza Jarinje. Neki od njih udaljeni su samo pedesetak metara od bodljikave žice koju je razvukao KFOR.

Na prelazu je sada mirno, a vojnici KFOR-a u punoj borbenoj opremi sa uperenim puškama u pravcu okupljenih građana obezbjeđuju bodljikavu žicu koju su postavili jutros na ovom putu.