Šefica kosovske delegacije u dijalogu sa Srbijom, ujedno i zamjenica premijera Kosova Edita Tahiri doputovala je u Brisel radi učešća u sedmoj rundi tehničkih pregovora između Prištine i Beograda pod pokroviteljstvom Evropske unije, koja je zakazana za 27. i 28. septembar. 

Na ovom sastanku biće disktutovane četiri teme: telekomunikacije, energetika, regionalna saradnja i kašnjenje u implementaciji dosad postignutih sporazuma u dijalogu Priština-Beograd.

Vlada Republike Kosova je, u okviru priprema za ovaj susret, zvanično izrazila zabrinutost zbog kašnjenja svih sporazuma, posebno zbog  kršenja sporazuma o slobodnoj trgovini sa Srbijom, dok Vlada Kosova već primjenjuje taj sporazum od 16. septembra. Zbog toga je Vlada Kosova zatražila od posrednika Roberta Coopera da zvanično da obrazloženje o kašnjenju u  implementaciji sporazuma, kao i da ocijeni pristup obeju strana u svim procesima dijaloga i da se konstruktivnost Kosovske vlade koja je pokazana tokom razgovora odrazi na napredak Kosova u pravcu evropskih integracija.

Takođe, Vlada ostaje privržena dijalogu, ali smatra da je sprovođenje sporazuma ključ uspjeha dijaloga.