U sjevernom dijelu Mitrovice sinoć iza ponoći došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo najmanje šest osoba od kojih su dvije zadobile teže tjelesne povrede. U drugim mestima na sjeveru i na barikadama noć je bila mirna, prenosi B92.

Incident se dogodio u Sutjeskoj ulici gdje je došlo i do pucnjave iz vatrenog oružja, što je policija okarakterisala kao teško narušavanje javnog reda i mira.

Zbog upotrebe oružja policija je uhapsila i odredila 48-časovno zadržavanje za A.Đ. (46) a za još dvije osobe se traga.

Zamjenik regionalnog direktora kosovske policije Ergin Medić izjavio je Tanjugu da je jedna osoba od dvije koje su teže povređene u tuči zadržana na bolničkom liječenju u mitrovičkoj bolnici.

Po njegovim riječima, na licu mjesta policija je pronašla šest čaura kalibra 7.62mm a istraga o ovom događaju su nastavlja.

Noć, nakon što su vojnici Kfora pokušali da uklone barikade na alternativnom putu iznad prelaza Jarinje, širom sjevera Kosova protekla je mirno.


Granični prelazi na sjeveru Kosova i dalje su blokirani barikadama koje su postavljene nakon što su na njih raspoređeni pored EULEX-ovih i kosovski carinici.