Predsjednica Foruma žena LDK-a Melihate Tërmkolli uputila je ozbiljne optužbe na adresu premijera Kosova, ne oklijevajući da ga uporedi sa "mitovima Srbije".

Ova njena izjava došla je na temelju nedavnih natpisa u novinama koje su citirale Thaqijevu izjavu da je "Prizren Jerusalim PDK-a".

Podsjetivši da je LDK dio koalicije sa PDK-om, predvođene premijerom Thaqijem Tërmkolli se je distancirala od politike unutar LDK-a, rekavši da oni predstavljaju interese jedne zatvorene grupe.

Tim povodom ona je zatražila da se aktuelna koalicija odmah raskine.

Ona je, također kritikovala cio izborni proces na Kosovu. Prema njenim riječima, Forum žena LDK-a je izrazio nezadovoljstvo tokom poslednjih događaja od faze kandidovanja do konačnih rezultata.

Rekla je i to, da je prijedlog Foruma žena LDK-a za kandidate ove partije za opštinske odbornike zanemaren, zato, prema njenim riječima, njihov izbor ne predstavlja volju građana.

Forum žena LDK-a predlaže da se otvoreno prebroje glasovi LDK-a u svakoj opštini, izmjeni Zakon o izborima i predloži izborni sistem sa kombiniranom većinom.