Bez obzira na napetu situaciju i tenzije koje vladaju na sjeveru Kosova, situacija u Mitrovici u jutarnjim časovima je mirna.

Glasnogovornik Policije regiona Mitrovice, Besim Hoti rekao je za portal Indeksonline da od ponoći do ovih momenata situacija je pod kontrolom i mirna.

“Od ponoći do sada nije bilo niti okupljanja, niti protesta Srba. Noć je bila mirna i nije zabilježen nijedan incident. Ne primjećuju se Srbi na putevima, niti blizu mosta preko rijeke Ibar", rekao je Hoti.

S druge strane srbijanski mediji prenose da su Srbi proveli noć na barikadama, koje su dodatno ojačane, zbog čega je blokiran magistralni put Mitrovica - Raška, kao i svi drugi važni putni pravci.

U mjestu Dudin krš, postavljena je još jedna barikada, čime je dodatno ojačana blokada tog magistralnog pravca.

Na graničnim prelazima, ispred bodljikave žice koje su razvukli pripadnici KFOR-a zatvarajući prelaze Jarinje i Brnjak, građani su posuli velike količine šljunka i zemlje i time onemogućili svaku mogućnost prolaza.

Na prelazu Brnjak i Jarinje prepreka od šljunka visoka je nekoliko metara, a na Jarinju šljunkom je blokiran put koji vodi do baze KFOR-a iznad prelaza.

U toku noći je ojačana i barikada koja se nalazi u neposrednoj blizini istočnog mosta preko Ibra, a na ove dvije barikade više kamiona je istovarilo šljunak, tako da je prepreka na putu sada viša od dva metra.
 
Prilikom postavljanja te barikade na mostu preko Ibra oštećen je video-nadzor. Pripadnici Policije Kosova, koji su došli na ibarski most nakon što je ojačana barikada, povukli su se nešto poslije 23 sata, a jedno vozilo te službe ostalo je na sjevernoj strani Mitrovice.

Na južnoj strani mosta se, pored lokalne policije, nalaze i pripadnici EULEX policije.

Na više lokacija na sjeveru Kosova građani su spremni da u svakom trenutku, u slučaju pokušaja pokreta KFOR-a, teretnim vozilima blokiraju puteve kao što su učnili u mjestu Sočanica kod Leposavića gdje su blokirali jedinicu KFOR-a.