Pripadnici hrvatskih jedinica u sastavu KFOR prevezli su oko osam sati pripadnike EULEX-a i kosovske carinike na granične prelaze Jarinje i Brnjak. Počelo je masovno okupljanje Srba na putevima koji vode ka ovim prelazima.

Nakon helikoptera koji je oko 7.20 doleteo na taj granični prelaz, nešto prije osam časova sleteo je još jedan i ubrzo se na punktu pojavila osoba u uniformi sa simbolima EULEX-a.

Saobraćaj je i dalje blokiran na Jarinju. Srbi na sjeveru Kosova proveli su noć na barikadama koje su postavljene na nekoliko lokacija u opštini Leposavić, Zvečan, Mitrovica i Zubin Potok.

Najviše ih je bilo u mjestu Zupče, gdje je potpuno blokiran magistralmi put Mitrovica-Ribarići.  Na tom putnom pravcu Srbi su postavili barikade u mjestu Gazivode i dvije kod graničnog prelaza Brnjak.

U opštini Zvečan blokiran je put Mitrovica - Raška, u mjestu Rudare. Na teritoriji te opštine postavljena je barikada na još jednoj lokaciji, ali je saobraćaj funkcionisao jednom saobraćajnom trakom. U Mitrovici barikade su postavljene na nekoiliko lokacija, a i dalje je zatvoren glavni most preko Ibra koji razdavaja južni i sjeverni dio grada.

Situacija je slična i u opštini Leposavić gdje su građani na više lokacija postavili barikade, a u mjestu Sočanica jedinica poljskog KFOR-a je zaustavljena, jer je put poprečen kamionom.
 
Na putnim pravcima prema Jarinje noć je provelo više desetina građana opštine Leposavić, koje je sinoć obišao i takozvani ministar za Kosovo Goran Bogdanović.