KEK je počeo pripreme za zimsku sezonu 2011-2012, koje podrazumijevaju sprovođenje planiranog održavanja na jednoj od dvije jedinice Termoelektrane Kosovo B.

U saopštenju dostavljenom medijima se navodi da će održavanje sistema biti sprovedeno od 09. septembra do 28. novembra 2011. godine, kada će rad jedinice biti u prekidu.

Remont na elektojedinici omogućiće da KEK u narednom zimskom periodu kvalitetno i bez problema snabdjeva potrošače električnom energijom.

Pošto će isporuka električne energije biti smanjena za vrijeme planiranog perioda održavanja, KEK će uvesti dodatnu energiju kako bi se distribucija struje odvijala na najbolji mogući način, ističe se u saopštenju.
 
“KEK savjetuje svoje korisnike da tokom perioda od septembra do novembra 2011. godine, kada će se obaviti remont, neće biti u mogućnosti da zadovolji pun zahtjev svojih korisnika. Potrošači u kategoriji C biće prvi koji će biti obuhvaćeni u sistemu redukcije, a potrošačima u kategoriji B struja će se isključivati samo u slučaju velikih opterećenja sistema i velike potrošnje”.
 
Sve redukcije će se vršiti u skladu sa planom koji je utvrdila Regulatorna kancelarija za energetiku.

“KEK podsjeća javnost da tretira sve svoje korisnike podjednako i da će korisnici koji ne plaćaju račune za utrošenu električnu energiju biti isključeni iz mreže”, navodi se u saopštenju.